Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Új nemzetközi kapcsolatok a Benedeken

  2016.11.25., péntek

  2016. november 14-18. között az Erasmus+ program keretében Dr. Hartl Éva egyetemi docens, az óvodapedagógus szak szakfelelőse és Koloszár Ibolya tanársegéd, az Angol nyelv az óvodában specializáció oktatója Portugáliában, Bragában a Minho Egyetem Kisgyermeknevelési Karán tett látogatást, hogy előkés...

  Tovább ->

 • Beszámoló a Magyar Tudomány Napja rendezvényről

  2016.11.24., csütörtök

  A NymE Benedek Elek Pedagógiai Kar 2016. november 16-án rendezte meg a Magyar Tudomány Napját.

  Tovább ->

 • A Sarkady Sándor terem avatása

  2016.11.23., szerda

  A Benedek Elek Pedagógiai Karon 2016. november 16-án a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott rendezvény keretében került sor egy szemináriumi tanterem avatására, amely egykori kollégánk, Sarkady Sándor nevét viseli ezentúl.

  Tovább ->

 • Szép magyar beszéd verseny a Benedek Karon

  2016.11.22., kedd

  A Benedek Elek Pedagógiai Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezte a Szép magyar beszéd versenyt, melyre 2016. november 21-én került sor.

  Tovább ->

 • Szekszárdi vendégek a Benedek Karon

  2016.11.16., szerda

  Dr. habil Varga László dékán meghívására a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar Illyés Gyula Pedagógusképző Intézet „Gyermekkultúra Kutatócsoportja” vendégeskedett a Benedek Elek Pedagógiai Karon.

  Tovább ->

 • Sikeres Tudományos Diákköri Konferencia a Benedek Elek Pedagógiai Karon

  2016.11.14., hétfő

  A Benedek Elek Pedagógiai Kar 2016. november 9-én rendezte meg az őszi Kari Tudományos Diákköri Konferenciáját.

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --