Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Benedek Elek Emlékérem a Kar amerikai vendégprofesszorának

  2016.06.21., kedd

  A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM Benedek Elek Pedagógiai Kar Dr. ANDREA M. NOEL professzor, Fulbright – ösztöndíjas részére a Kari Tanács egyetértésével és jóváhagyásával a State University of New York at New Paltz Department of Elementary Education és a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedag...

  Tovább ->

 • Új nemzetközi kapcsolat a Benedeken

  2016.06.13., hétfő

  Dr. Varga László, a BPK dékánhelyettese, egyetemi docens az Erasmus+ Tanári Mobilitási Program keretében a Kanári–szigeteken lévő La Laguna Egyetem vendége volt.

  Tovább ->

 • Miniszteri szakmai elismerést kapott Karunk két oktatója

  2016.06.08., szerda

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016. június 7-én Dr. Józsa Éva DLA egyetemi docens részére Brunszvik Teréz-díjat, valamint Dr. Varga László egyetemi docens, tudományos és külügyi dékánhelyettes részére Apáczai Csere János-díjat adományozott.

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --