Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • fotó: Magyar Kurír

  Karunk egykori hallgatója Szent Erzsébet rózsája díjban részesült

  2015.11.30., hétfő

  Szóda Józsefné Eitl Anna, Karunk egykori hallgatója Szent Erzsébet rózsája díjban részesült 2015. november 21-én, amelyet Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adott át a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete jubileumi év jótékonysági bálján Budapesten.

  Tovább ->

 • Advent – Várakozás a fény ünnepére

  2015.11.30., hétfő

  „…FÉNY CSAK AKKOR VAN, HA VAN MIT MEGVILÁGÍTANIA. Csak az válik láthatóvá számodra, amit a fény megvilágít, AMIN A FÉNYED RAJTA VAN. A TE FÉNYESSÉGED OTT NYILVÁNUL MEG, AHOVÁ RÁVETÜL. Amire szellemed fénye rávetül az, bármilyen távol van, azonnal a részeddé válik, és rajta és benne válik láthatóvá a...

  Tovább ->

 • BPK-s siker az országos mesemondó versenyen

  2015.11.30., hétfő

  Eszli Blanka II. évfolyam óvodapedagógus hallgatónk a NÉPEK MESÉI országos mesemondó versenyen III. helyezést ért el Budapesten 2015. november 19-én.

  Tovább ->

 • Jó hangulatban zajlott a Benedek Elek Pedagógiai Karon a Szép magyar beszéd verseny

  2015.11.19., csütörtök

  Karunkon a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék szervezésében idén 2015. november 18-án tartottuk meg a Szép magyar beszéd versenyt. Mindezzel szándékunk, hogy ösztönözzük a résztevőket a kifejező beszéd iránti elkötelezettségre.

  Tovább ->

 • Magyar Tudomány Ünnepe a Benedek Karon

  2015.11.19., csütörtök

  A 2015. évi Magyar Tudomány Ünnepe „A tudomány evolúciója: a valós és a virtuális világok” címmel a tudományt mint a jövő alakításának meghatározó eszközét kívánta bemutatni az érdeklődőknek.

  Tovább ->

 • Beszámoló a Kari Tudományos Diákköri Konferenciáról

  2015.11.17., kedd

  A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett rendezvény sorozatában a Kari Tudományos Konferencián négy hallgatói előadás hangzott el, melyeket Dr. Závoti Józsefné elnökletével, Dr. Molnár Katalin és Baloghné Dr. Bakk Adrienn közreműködésével felkért bizottság értékelt.

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --