Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Ballagás hagyományteremtő módon

  2015.04.30., csütörtök

  Emelkedett hangulat, jókedv és meghitt pillanatok. A BPK-HÖK szervezésében, hosszú idő után első alkalommal, végzős hallgatóink elbúcsúztak diáktársaiktól, tanáraiktól.

  Tovább ->

 • Hatalmas siker a veszprémi Drámafesztiválon

  2015.04.20., hétfő

  Hatalmas sikert arattak az első évfolyamos angol specializációs óvodapedagógus hallgatóink (Sági Nóra, Firisz Anita, Hegedűs Roxána, Ponty Erika, Kovács Dalma, Parádi Ágnes, Slang Dorottya, Rimányi Bernadett, Gergely Piroska és Varga Regina) a 7. Országos Angol Nyelvű Drámafesztiválon Veszprémben.

  Tovább ->

 • Vendég Erdélyből

  2015.04.15., szerda

  A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kar oktatója, Dr. Szenkovics Dezső neves India kutató karunkra látogatott.

  Tovább ->

 • SIKER az OTDK Tanulás– és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekcióban

  2015.04.13., hétfő

  Örömmel számolunk be, hogy hallgatóink sikeresen szerepeltek a XXXII. OTDK Tanulás– és Tanításmódszertani- Tudástechnológiai Szekcióban, Sárospatakon.

  Tovább ->

 • Norvég oktatók látogatása karunkon

  2015.04.08., szerda

  Rune Stroli és Olav Bjarne Lysklett norvég egyetemi oktatók az ERASMUS+ oktatói mobilitási program keretében 4 napos szakmai látogatást tesznek karunkon.

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --