Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Egyeztettek a szociálpedagógiai képzőhelyek..

  2014.11.30., vasárnap

  Az egri Eszterházy Károly Főiskola Szociálpedagógia Tanszékének szervezésében 2014. november 27-én tanácskozás zajlott az ország valamennyi szociálpedagógust képző intézményének képviselői részvételével.

  Tovább ->

 • Kliensprofil alapú anamnézis a segítő munkában

  2014.11.30., vasárnap

  A kezdeti szakmai visszaigazolások alapján is sikereket könyvelhet el az a kliensprofil alapú diagnosztikai program, amelyet a Soproni Szociális Intézmény, független szakértői stáb és informatikai fejlesztők közreműködésével valósított meg a Támop 5.4.9-11/1-2012-0030 azonosítószámú projektjében.

  Tovább ->

 • Újabb Büszkeségünk!

  2014.11.28., péntek

  Első helyezett lett Tóth Bianka III. évfolyam óvodapedagógus szakos hallgatónk a NÉPEK MESÉI VII. országos egyetemi és főiskolai versenyen.

  Tovább ->

 • KARI TDK KONFERENCIA A BENEDEK ELEK PEDAGÓGIAI KARON

  2014.11.18., kedd

  A Benedek Elek Pedagógiai Kar 2014. november 12-én rendezte meg Kari Tudományos Diákköri Konferenciáját.

  Tovább ->

 • SZÉP MAGYAR BESZÉD verseny

  2014.11.13., csütörtök

  A Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék idén is megtartotta a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyt, melyen Karunkról 16 versenyző vett részt.

  Tovább ->

 • „Theatermittel im Deutschunterrischt”

  2014.11.11., kedd

  Színház workshop német nemzetiségi óvodapedagógusoknak

  2014. november 6.

  A német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatók a budapesti Goethe Intézet jóvoltából egy színházi workshop keretében szerezhettek tapasztalatot abban, hogyan lehet színházat játszani óvodásokkal német nyelven. Christoph Huber, ...

  Tovább ->

 • Interkulturális tréning

  2014.11.05., szerda

  Külföldi ösztöndíjra jelentkeznél, de tartasz attól, hogy nehezen viseled majd az idegen környezetet? Vagy már el is határoztad, hogy a következő szemesztert álmaid országának egyetemén töltöd, de azért jól jönne pár infó, hogy mire is számíthatsz egy kulturálisan sokszínű közösségben? Akkor az Inte...

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --