Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Új Erasmus kapcsolat Eperjesen

  2014.03.18., kedd

  Karunk két oktatója Major Eleonóra és Baloghné Bakk Adrienn 2014. március 10-14 között Szlovákiában az Eperjesi Egyetem Pedagógiai Karán járt, hogy feltérképezze az ott működő óvodapedagógus képzést.

  Tovább ->

 • FidelissimArt Sopron

  2014.03.12., szerda

  A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. szervezésében 2014. március 15-én 17.00 órakor a Liszt Központ Munkácsy termében kerül megrendezésre a soproni képző és iparművészek FIDELISSIMART alkotói körének kiállítás megnyitójára. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

  Tovább ->

 • Emlékezzünk együtt 1848. március 15-re!

  2014.03.12., szerda

  Karunk Neveléstudományi és Pszichológiai Intézete valamennyi dolgozót és hallgatót vár ünnepi megemlékező műsorára 2014. március 13-án 13.00 órára a Brunszvik terembe.

  Tovább ->

 • "Beszéljünk róla" - Szerelemből Auschwitzba

  2014.03.04., kedd

  A Benedek Elek Pedagógiai Kar szeretettel invitál minden érdeklődőt a "Szerelemből Auschwitzba" c. riportfilm megtekintésére és az azt követő pódiumbeszélgetésre 2014 március 25-én 18.00 órakor a Brunszvik terembe.

  Tovább ->

 • Sikeres konferencia Szabadkán

  2014.03.04., kedd

  A Neveléstudományi és Pszichológia Intézet igazgatója, Szélesné Dr. Ferencz Edit, egyetemi docens és Dr. Varga László egyetemi docens, tudományos és külügyi dékánhelyettes vettek részt a Szabadkán megrendezésre kerülő VII. Közoktatási Konferencián, melyet a kint élő magyar ajkú pedagógusoknak tartot...

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --