Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Thaiföldről jelentjük...

  2014.01.30., csütörtök

  Dr. Varga László egyetemi docens, tudományos és külügyi dékánhelyettes és Dr. Katona László adjunktus egy CAMPUS HUNGARY pályázatnak köszönhetően tudományos kapcsolatépítő körutat tesz Thaiföldön. A helyszínről rövid interjúban számoltak be eddigi tapasztalataikról.

  Tovább ->

 • A palatáblától a számítógépig

  2014.01.30., csütörtök

  Dr. Katona György a NymE BPK dékánja és a Soproni Képzősök Baráti Köre néhány képviselőjével köszöntöttük régi kedves tanárnőnket, Tassy Istvánnét, aki 1914. január 23-án született. Olgi néni jó egészségnek örvend, találkozásunkkor vidáman idézte fel emlékeit.

  Tovább ->

 • Diplomaátadás és kitüntetések

  2014.01.24., péntek

  Ünnepélyes fogadalomtételt követően került sor a sikeresen záróvizsgázó hallgatóink avatására az idei oklevélátadó ünnepségen. Majd a kitüntetések átadása következett, melynek képsorait megörökítettük.

  Tovább ->

 • MIÉRT ÉPPEN SZOCIÁLIS PÁLYA?????

  2014.01.08., szerda

  Még az óév ígéretesnek tűnő szakmapolitikai vívmányával együtt léphettek a szociális dolgozók egy reményteljesebb új évbe.

  Tovább ->

 • Intézménylátogatások Ausztriában

  2014.01.05., vasárnap

  December 3-án a pedagógus képzésünk két profiljához kapcsolódó szakmai programon vettek részt azon érdeklődő hallgatók, akik a szociálpedagógia valamint a gyermeknevelés egy-egy különleges színhelyét kívánták megtekinteni Babai Zsófia és Závoti Józsefné szervezésében.

  Tovább ->

 • Látogatás a Tómalom utcai Gyerekotthonban

  2014.01.05., vasárnap

  2013. december 6-án a soproni Tómalom Otthonban sok fiatal és felnőtt gondozottat örvendeztetett meg az óvodapedagógia szak I. évfolyam

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --