Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Mesemondó versenyt hirdet hallgatói számára a Benedek Kar

  2012.04.23., hétfő

  Benedek Elek mesével nevezhetnek hallgatóink a Benedek Kar által meghirdetett mesemondó versenyre. A maximum 15-20 perc időtartamú választott mesét, emlékezetből kell majd előadni a szeptember 12-ei megmérettetésen.

  Jelentkezési határidő: 2012. május 11. Jelentkezési lap a Társadalom-, Szociális és...

  Tovább ->

 • Sikeres volt a Képzés és Gyakorlat nemzetközi konferencia

  2012.04.19., csütörtök

  Első alkalommal adott otthont Sopron, a Képzés és Gyakorlat elnevezésű nemzetközi konferenciának. A Benedek Elek Pedagógiai Karon április 12-én megrendezett tudományos eszmecserén közel száz, a nevelés területén alkotó és dolgozó oktató, kutató vett részt.

  Tovább ->

 • Kazinczy Emlékérmet kapott a BPK hallgatója, Belágyi Hanna

  2012.04.17., kedd

  Éremmel tért haza Budapestről, a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyéről Belágyi Hanna I. évfolyamos nappali tagozatos óvodapedagógus hallgatónk. A sikernek együtt örül Hanna és felkészítő tanára, Dr. Molnár Csilla adjunktus.

  Tovább ->

 • Erdélyi tanulmányi útra jelentkezhetnek hallgatóink!

  2012.04.11., szerda

  Ötnapos erdélyi tanulmányi útra jelentkezhetnek a BPK hallgatói, mely során a Böjte Csaba által alapított erdélyi gyermekotthonok felkeresésére, és az ott folyó pedagógiai munka megtekintésére lesz lehetőségük. Jelentkezni 2012. április 16-ig lehet.

  Tovább ->


-- Vissza a főoldalra --