Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Újdonságok a szociálpedagógus képzésben

  2011.01.31., hétfő

  Számos újdonságot hoz a szociálpedagógus képzésbe, az Innovatív képzésfejlesztés a szociális felsőoktatásban elnevezésű TÁMOP pályázat. Hazai és külföldi munkaerőpiaci elvárásoknak egyaránt megfelelni tudó, menedzser szemléletű szociális szakemberek képzésére válik lehetőség a 42 millió forintos pro...

  Tovább ->

 • Célkeresztben a fogyatékossággal élő hallgatók képzése

  2011.01.20., csütörtök

  A Nyugat-magyarországi Egyetem fogyatékosügyi koordinátorai és sajátos képzési igényű hallgatói találkoznak január 26-án 10 órakor a Benedek Elek Pedagógiai Karon, hogy megvitassák a fogyatékossággal rendelkező hallgatók képzésével kapcsolatos eredményeket és nehézségeket.

  Tovább ->

 • Szülők Szabadegyeteme: Hogy a nevelés élmény legyen!

  2011.01.13., csütörtök

  "Nevelni kellemesen is lehet!" - ezzel a szlogennel nyitja meg kapuit január 21-én a Szülők Szabadegyeteme, a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A különleges program a gyermeknevelés buktatóit igyekszik feltárni, miközben segítséget nyújt ahhoz, hogyan válhat a család, biztonságot nyújtó szövetséggé.

  Tovább ->

 • Frissdiplomások: nem csak szakmát, hivatást kaptak

  2011.01.13., csütörtök

  Január 11-én beérett a többéves tanulmányok gyümölcse. A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának oklevélátadó ünnepségén nyolc mérnöktanár és nyolcvan szociálpedagógus kapta kézhez diplomáját.

  Tovább ->

 • Grafológus képzés indul a Benedek Karon

  2011.01.12., szerda

  Kedvezményes OKJ-s GRAFOLÓGUS és ÍRÁSSZAKÉRTŐ-KÉPZÉS indul Sopronban, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán. Az egyetemi hallgatók ötven százalékos tandíjkedvezménnyel vághatnak bele a tanulásba.

  Tovább ->

 • Interjú Babai Zsófiával

  2011.01.12., szerda

  Babai Zsófiával a magyarországi németek hetilapja, a "Neue Zeitung" készített riportot egy előadása kapcsán , amelyet az alábbiakban olvashatnak.
  Szíves figyelmükbe ajánljuk továbbá a hetilapot, amelyben a magyarországi németek múltjáról, jelenéről, történelmükkel, kultúrális életükke...

  Tovább ->

 • Győrben és Balassagyarmaton mutatkoznak be a "falukutatók"

  2011.01.10., hétfő

  Két újabb helyszínen, Győrben és Balassagyarmaton nyílik fotókiállítás, a BPK Társadalom- és Neveléstudományi Kutatóközpontja által szervezett erdélyi falukutató táborok képeiből. A kutatásban résztvevő oktatók pedig jan.11-én a balassagyarmati Örökség Kulturális Műhely, valamint jan. 17-én a győri ...

  Tovább ->

Displaying results 1 to 7 out of 8

Oldal 1

Oldal 2

Következő >


-- Vissza a főoldalra --