Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Benedek Elek Úszóverseny

  2010.11.30., kedd

  2010. november 9-én a Művészeti és Sportintézet negyedik alkalommal rendezte meg a Benedek Elek Úszóversenyt.  A szervezők Bucsy Gellértné, Baloghné Bakk Adrienn, Major Eleonóra és Simon István Ágoston voltak.
  19 órakor volt a gyülekező a Csík Ferenc uszoda aulájában és pár percel fél nyol...

  Tovább ->

 • Kilenc pályamunka jutott tovább az OTDK-ra

  2010.11.30., kedd

  A Kari Tudományos Diákköri Tanács szervezésében 2010. november 16-án, 16 órakor került megrendezésre intézményünkben a XXX. Jubileumi OTDK-át előkészítő Kari Tudományos Diákköri Konferencia. A 11 pályamunka bemutatása és értékelése két szekcióban, 4-4 tagú szakmai zsűri előtt történt.

  Tovább ->

 • Harmadik helyezés az országos mesemondó versenyen

  2010.11.24., szerda

  Idén is sikerült helyezéssel hazatérniük hallgatóinknak a Népek Meséi III. Országos Egyetemi és Főiskolai Mesemondó Versenyről. A budapesti megmérettetésen Regős Alexandra óvodapedagógus hallgató

  harmadik helyezést ért el a 17 versenyző közül, míg Kiss Virág oklevelet kapott sikeres szerepléséért.

  Tovább ->

 • 2010.11.24., szerda

  Önkéntes hallgatókat keresünk, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy szabadidejükben segítsenek megkönnyíteni társaik számára az életvezetési- tanulási-, tanulásszervezési nehézségeket.

  Tovább ->

 • Szülők Szabadegyeteme: Hogy a nevelés élmény legyen!

  2010.11.23., kedd

  "Nevelni kellemesen is lehet!" - ezzel a szlogennel nyitja meg kapuit a Szülők Szabadegyeteme a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A különleges program a gyermeknevelés buktatóit igyekszik feltárni, miközben segítséget nyújt ahhoz, hogyan válhat a család biztonságot nyújtó szövetséggé.

  Tovább ->

 • Szép magyar beszéd verseny 21 résztvevővel

  2010.11.23., kedd

  A Benedek Elek Pedagógiai Kar Nyelvi és Kommunikációs Intézete idén is megrendezte a Szép magyar beszéd versenyt 2010. november 16-án. Az eseményt nagy érdeklődés kísérte, amit az is jelzett, hogy hallgatóink közül huszonegyen vettek részt rajta versenyzőként.

  Tovább ->

 • "Amit a legkisebbel tesztek, azt énvelem teszitek"

  2010.11.22., hétfő


  Meghívó a

  Keresztény értékek a segítő, nevelő szakemberek képzésében a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karon

  című könyv bemutatójára.


  M...Tovább ->

Displaying results 1 to 7 out of 11

Oldal 1

Oldal 2

Következő >


-- Vissza a főoldalra --