Hírarchívum

Thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást a Benedek Karon


Hat fős thaiföldi delegáció tett szakmai látogatást december 10-én a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A kisgyermek pedagógiával foglalkozó Naresuan University Faculty of Education professzorai interneten találtak rá a Pedagógiai Karra néhány héttel ezelőtt, a kapcsolatfelvételt követően pedig már egy napot el is töltöttek a Karon, ahol tanulmányozták az oktatói, szakmai munkát, majd megtekintették az óvodapedagógus hallgatókat képző Aranykapu Gyakorló Óvodát és Lewinksy Anna Gyakorló Óvodát is. A delegációt vezető  Dr.Chantana Chanbanchong professzor asszony elragadtatással szólt a látottakról és hosszútávú együttműködési szándékukat fejezte ki a Pedagógiai Kar vezetése felé. Ennek keretében Benedekes oktatókat és hallgatókat várnak az egyetemükre, thaiföldről pedig szintén oktatók és hallgatók érkeznének a hazai óvóképzés egyik legrégebbi és legelismertebb intézményébe.

A thai vendégek soproni látogatásáról a Pulzus Tv is hírt adott. A tudósítás itt tekinthető meg: http://www.pulzustv.hu/archivum/hirmusor/


 • Osztrák-magyar közös konferencia a romák helyzetéről

  2010.10.29., péntek

  A romák kultúrájáról, történetéről és jelenéről szervezett közös konferenciát október 21-én és 22-én, a Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Burgenlandi Pedagógiai Főiskola. A kétnapos eszemecsere a burgenlandi Raidingban (Doborjánban) és Eisenstadtban (Kismartonban) zajlott.

  Tovább ->

 • Csángóföldi kutatásaikat mutatták be oktatóink Pozsonyban

  2010.10.21., csütörtök

  Pozsonyban tartottak előadást a Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatói, akik csángóföldi falukutató táboruk tapasztalatait osztották meg a felvidéki hallgatóságukkal. Lábnyik 2009. címmel fotókiállítás is nyílt a táborban részt vett oktatók és hallgatók életképeiből.

  Tovább ->

 • Három nemzet háborús életmentői találkoztak a Benedek Karon

  2010.10.21., csütörtök

  Eredményes munkát végeztek október 16-án a történészek és civil szervezetek, a háborús embermentők és mentettek első nemzetközi szimpóziumának résztvevői. Az egész napos program, a közel másfél ezer magyar, osztrák és szlovák igazolt háborús embermentő előtt tisztelgett.

  Tovább ->

 • Sajtótechnikus hallgatók szakmai napja a bécsi KURIER-nál

  2010.10.19., kedd

  A II. évfolyamos, német nyelvet tanuló sajtótechnikus hallgatók október 7-én egy szakmai napot tölthettek el a KURIER - független osztrák napilap - szerkesztőségében.

  Tovább ->

 • Esztergomban mutatták be Prof. Dr. Kulcsár László angol tanulmánykötetét

  2010.10.19., kedd

  Karunk oktatója, Prof. Dr. Kulcsár László,  a Központi Statisztikai Hivatal Elnökének meghívására, részt vett a Statisztikai Világnap alkalmából október 14-15-én rendezett ünnepi tudományos konferencián,  Esztergomban. A konferencián az EUROSTAT elnökének jelenlétében mutatták be azt az an...

  Tovább ->

 • "Ötórai" eszmecsere a könyvtárban

  2010.10.19., kedd

  Egy kellemes, ötórai tea melletti beszélgetésre invitálták a kari Könyvtár dolgozói az oktató kollégákat és hallgatókat, október 6-án délután. Az őszi könyvtári hét alkalmából szervezett diskurzuson a tea és sütemény mellett, játékos hangulatú, rendhagyó könyvtárbemutató "óra" is várta a megjelentek...

  Tovább ->

 • Felsőfokú Szociális Képzésben Résztvevő Hallgatók XVI. Országos Konferenciája

  2010.10.18., hétfő

  Október 7-én hat szakkollégista hallgató - Magyar Éva, Oláh Adrienn, Maráz Kitti, Tislér Csilla, Görbe Leonárd és Görbe Fanni - a királynék városába, Veszprém utazott, hogy képviselje a Benedek Kart a Szociális Képzésben Résztvevő Hallgatók XVI. Országos Konferenciáján.

  Tovább ->

Displaying results 1 to 7 out of 15

Oldal 1

Oldal 2

Oldal 3

Következő >


-- Vissza a főoldalra --