Hírek

Közönségsikert arattak a Komédiás Integrált Színház tagjai

Véget nem érő tapssal díjazta a közönség a Komédiás Integrált Színház (KOMISZ) előadását a Művészetek Palotájában június 19-én este. Az Isten pénze című musical -melyben a Benedek Kar több hallgatója és oktatója is szerepelt - olyan sikert aratott, hogy december végéig tizenegy hazai nagyvárosban várja a társulatot újabb fellépés.

"Láttam már ezt a musicalt profi színészek előadásában, láttam amatőr társulattól, de ilyen formában, ami képes ennyire intenzíven hatni rám, ahol ennyire összeérnek a szívek, még nem." - mondta Tolcsvay László, a musical zeneszerzője, miután felment a színpadra, hogy gratuláljon a közel hatvanfős társulatnak és vezetőjüknek, Bartokos Tamásnak. A közönség mindeközben állva, könnyes szemmel tapsolta a két órás nagyszínpadi produkció szereplőit.

Párás lett a színészek tekintete is, hiszen a Művészetek Palotája Fesztivál Színházának deszkáin állva felsejlett előttük, hogy nagy utat tettek meg a 2004-es indulás óta. A KOMISZ hat évvel ezelőtt alakult meg a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Zsirai Otthonának lakóiból és a soproni Líceum Színtársulat tagjaiból. Idén pedig tovább bővült a kör a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának vállalkozó kedvű oktatóival és hallgatóival.

(A musicalben főszerepet játszott Oláh Ilona óvodapedagógus hallgató és Kalányos Tamás szociálpedagógus hallgató. Ők az elmúlt hetekben stúdióba vonultak és dalaikat saját maguk énekelték fel. Tolcsvay László az előadást követően mindkettőjüknek személyesen gratulált az énekesi és színpadi teljesítményükhöz.

Károlyi Szabina sajtótechnikus hallgató szöveges és táncos szereppel vett részt a musical-ben, valamint kiemelt szerepet játszott a darabban a Kapitányt alakító Dr. Patyi Gábor dékánhelyettes úr és Gimpel Anikó óvodapedagógus hallgató is.

Szabó Brigitta német nemzetiségi óvodapedagógus hallgató a látványos megjelenéseket produkáló tánckar tagjaként járult hozzá a sikerhez.

Szereplőként volt jelen a színpadon és a táncos jelenetekben Takács Tamásné dékáni hivatalvezető, S. Takács Judit PR-munkatárs, Kiss Virág óvodapedagógus hallgató, Bertai Julianna német nemzetiségi óvodapedagógus hallgató, Fücsök Andrea Keea és Preutzer Eszter sajtótechnikus hallgatók, valamint leendő elsőéves óvodapedagógus hallgatónk Ács Gabriella és Tóth Szilvia.

A színpadi sminkeket és frizurákat Görbe Fanni szociálpedagógus hallgató készítette.)

Az elmúlt években már sok látványos, megható produkcióval lepték meg közönségüket a KOMISZ tagjai, azzal a nem titkolt céllal, hogy a színjátszás erejével döntsék le az épek és fogyatékosok világát elválasztó falakat. A komoly munkának hála a "komédiások" híre messzire ért, tevékenységükre felfigyeltek a történelmi egyházak és a művészvilág is.

Széleskörű összefogás szerveződött, melynek első, látványos momentuma volt a Művészetek Palotájában hétvégén bemutatott jótékonysági előadás.

A szombat esti előadást a tervek szerint még sok másik követi. Tolcsvay László, szerzőtársai: Müller Péter és Müller Péter Sziámi nevében is felajánlotta, hogy a Komédiás Integrált Színháznak jogdíjak fizetése nélkül, ingyen ajándékozzák oda a musical bemutatási lehetőségét.

Így szeptembertől a társulat az ország tizenegy nagyvárosában hirdetheti tovább a szeretet és a tolerancia fontosságát és azt, hogy: "Összefogással jobb lehet a világ!"

Erre mindjárt egy szép példa volt, hogy a társulat a szombat esti előadás teljes bevételét az árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel.

S. Takács Judit
PR-munkatárs

Fotó: Cseh Dániel

Fotógaléria

Linkek:

Kapcsolódó hírek:


-- Vissza a főoldalra --

-- Archív hírek --