Hírek

Svájcban meghívott vendégként tartott előadást Szélesné dr. Ferencz Edit

Zürichben, június 12-én ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a Svájci Integratív Pszichológiai és Pedagógiai Szövetség. A meghívott vendégek között ott volt a Benedek Kar oktatója: Szélesné dr. Ferencz Edit is, aki német nyelven tartott előadást a jubileumi kongresszus közönségének.

Szélesné dr. Ferencz Edit egyetemi docens beszámolója a svájci rendezvényről:
 

A Svájci Integratív Pszichológiai és Pedagógiai Szövetség (SVIPP) tíz éves évfordulója alkalmából olyan programot állítottak össze a szervezők, mely teljes mértékben utalt a közösség szakmai munkájának sokszínűségére. Ugyanis a szülők, nevelők, segítő foglalkozású szakemberek által létrehozott Szövetség évek óta azon fáradozik, hogy az integratív szemlélet kialakításával érje el a mentálhigiénés prevenciót. Képzéseiken (szülők képzése, pedagógusok továbbképzése), programjaikon (konferenciák, fejlesztő foglalkozások) olyan elméleti és módszertani segítséget nyújtanak, mely a résztvevők életvezetési kompetenciáját fejleszti. Az eszközrendszerben kiemelkedő szerepet kapó integráló, konstruktív kommunikáció révén az érdeklődők számára lehetőség nyílik az emberi összetartozás érzésének átélésére, így segítve elő a szociális kompetenciák fejlődését.

Így történt ez az ünnepi találkozáson is, ahol a SVIPP tagjaival együtt ünnepelhettem, mint meghívott vendég. Korábban, 2004-ben már bekapcsolódtam a Szövetség munkájába, akkor egy SVIPP Kongresszuson előadóként az eredményes, sikeres megküzdési stratégia pedagógiai aspektusait vizsgáltam. Idei előadásomban ( melynek magyar címe: Az integratív pedagógia és pszichológia lehetőségei és határai; A „Szülők szabadegyeteme” című képzési program története Magyarországon) igyekeztem azokat a szakmai tapasztalatokat összefoglalni, melyek a Magyarországon 2000-től működő „Szülők Szabadegyeteme” című képzési program révén a szülői kompetencia fejlődését eredményezhetik.


A barátságos légkörben, a szakmai beszélgetéseken lehetőség nyílt az elért eredmények megismerésére, a további közös munka ötleteinek, terveinek összehangolására.

Linkek:

Kapcsolódó hírek:


-- Vissza a főoldalra --

-- Archív hírek --