Hírek

Bécsi nyomdában jártak a sajtótechnikus hallgatók

A Benedek Elek Pedagógiai Kar sajtótechnikus hallgatói május 27-én német tanárnőjük, Vinkovics Éva vezetésével, a bécsi Mediaprint nyomdába látogattak, hogy nyomon kövessék a két osztrák újság, a Kurier és a Kronen Zeitung készítésének folyamatát.

A Benedek Kar sajtótechnikus hallgatói május 27-én német tanárnőjük, Vinkovics Éva vezetésével, egy bécsi nyomdában töltöttek egy délelőttnyi időt. A hallgatók ezt megelőzően már számos hazai nyomdában látogatást tettek, s most lehetőségük nyílt, hogy Bécs külső déli részén fekvő nyomda, a Mediaprint fogadja őket, s gyakorlatuk következő helyszínéül szolgáljon. Többek között az ő nevükhöz fűződik a Kurier és a Kronen Zeitung nevezetű napi lapok nyomdai kivitelezése. 

 

Robert, a nyomda idegenvezetője, szívélyes üdvözlettel fogadta a kis csapatot a bejáratnál. A hallgatók a papírraktártól kezdve, a nyomda részlegen keresztül még egy különleges teremben is körülnézhettek, ahol emberek irányítása nélküli egyedi robotok munkálkodtak, melyek a több tonnás papírtekercsek rakodását és szállítását végezték. A hallgatók számára nem jelentett nehézséget a német nyelven zajló nyomdai szaknyelv megértése, hiszen mindannyian tanulják a nyelvet s az előzetes nyomdai ismereteik, alapul szolgáltak a bécsi nyomdában elhangzott információkhoz. 

 

A következő félévtől már a szakhoz kapcsolódó sajtó nyelvet is tanulni fogják. Ehhez a gyakorlati nyelvórához kapcsolódóan Vinkovics Éva Tanárnő a kis csapat lelkesedésére már megkezdte egy következő bécsi tanulmányi kirándulás szervezését, abba a szerkesztőségbe, ahol a fent említett újságok virtuális formában látnak napvilágot.

 

Fücsök Andrea Keea
I. évfolyamos sajtótechnikus hallgató

Linkek:

Kapcsolódó hírek:


-- Vissza a főoldalra --

-- Archív hírek --