Számítástechnikai és oktatástechnikai szolgáltatások

A Pedagógiai Kar 3 számítógépes tanteremmel rendelkezik, amelyeket a tanórákon kívül is használhatnak a hallgatók gyakorlásra, Internet használatra és írásbeli feladatok elkészítésére.


Fogyatékos hallgatók számára nyújtott speciális szolgáltatások

A kollégiumban a mozgáskorlátozott hallgatók számára tervezett és berendezett szoba áll rendelkezésre. Az udvari bejáraton keresztül rokkant-kocsival megközelíthető a lift, amely a kollégiumi és az oktatási szintek megközelítését teszi lehetővé.

 

A gyengénlátó és vak hallgatók számára oktatási hangkazetták, Wintalker (beszélő program), CD-lemezek állnak rendelkezésre.

 

A fogyatékossággal élő hallgatókkal foglalkozó kari koordinátor:
Dr. Závoti Józsefné főiskolai docens
Szociálpedagógia Tanszék I. emelet, 38. szoba
Telefon: 99/518-925
E-mail: zavoti.jozsefne[at]bepf.hu


Kultúra, sport, szórakozás

Sopron a diákokról és a kulturális, művészeti életéről nevezetes város. Ha csak a Soproni Ünnepi Hetek rendezvény-sorozataira gondolunk, világossá válik, hogy egy város csokorba gyűjtött kulturális, művészeti, sport és egyéb megmozdulásának egész évben kell, hogy bázisa legyen. Ezt a bázist adják a városunkban élő ismert zeneszerzők, képzőművészek, irodalmár előkelőségek.


Karunk – az oktatott szakoknak köszönhetően – gazdag kulturális programot kínál hallgatóinknak, a városnak. Hiánytalan felsorolására nem vállalkozhatunk, de példaként néhányat említünk közülük. Évente több koncertet adnak zeneművész tanáraink, festőművész tanáraink munkáiból számtalan kiállítás nyílik.


Heti rendszerességgel filmklub működik a kiemelkedő alkotások bemutatására. Vers- és prózamondó versenyeken, népzenei vetélkedőkön, vesznek részt hallgatóink. A Kar sportegyesületében kézilabda, röplabda, kosárlabda sportágakban veszünk részt a főiskolások versenyein. Népszerű a fittnes-klub, az aerobik. Évi rendszerességgel egy egész évfolyam vesz részt egynapos túrán a Dunántúl valamelyik nevezetes vidékén. Sportolási lehetőségek:
• erősítő terem
• kondicionáló terem
• szabadtéri sportlétesítmények / kézi-, kosár-, futó- és röplabdapálya /