Szociális és ifjúsági munka (szociális munka) felsőoktatási szakképzés

Feltöltés alatt!


I. Általános tájékoztató

A Nyugat-magyarországi Egyetemen Sopronban, a Benedek Elek Pedagógiai Karon (BPK) 2013 szeptemberétől indul a Szociális és ifjúsági munka felsőoktatási szakképzés (szociális munka szakirány) államilag támogatott, nappali és levelező tagozatos formában. A felvétel feltétele bármelyik két érettségi vizsgatárgy. A Felsőoktatási Szakképzés négy féléves, amelyben a negyedik félévet a külső gyakorlóhelyen végzett szakmai gyakorlat képezi. A szakirányt elvégző hallgatók felsőfokú szociális munkás asszisztens képzettséget szereznek. A tanulmányok során szerzett kreditpontokból 90 kreditet (3 tanulmányi félévnek megfelelő) a szociális munka BA, valamint a szociálpedagógia BA alapszakon való továbbtanulás esetén beszámítják, ezáltal lerövidíthető az alapszak tanulmányi ideje.

A szociális munkás asszisztens szakképzett nevelőként, nevelőszülőként, szociális segítőként, ifjúságsegítőként, munkaerőpiaci- és egyéb művészeti, kulturális ügyintézőként helyezkedhet el, szociális, gyermekvédelmi, munkaügyi és kulturális intézményekben. 

Az elméleti képzésben a Nyugat-magyarországi Egyetem tudományos fokozattal rendelkező oktatói vesznek részt. Főbb tantárgyak: a szociális munka elmélete és módszertani gyakorlata, szociálpolitikai és jogi alapismeretek, kommunikáció, nonprofit és munkaerőpiaci ismeretek, szociális informatikai és dokumentációs ismeretek. 

A soproni szociális munkás asszisztens képzés előnyei: 

  • a Benedek Elek Pedagógiai Karon folyó szociális alapképzés és szakirányú továbbképzések magas színvonala, ami a továbbképzés lehetőségét is egy helyen nyújtja,
  • a képzés egészének gyakorlatorientált jellege,
  • számos intézmény áll rendelkezésre szociális, munkaügyi, kulturális területen a gyakorlatok befogadására.

A szociális munkás asszisztens felsőoktatási szakképzést ajánljuk mindenkinek, aki szeretne humán, segítő pályán tevékenykedni, s főként elhivatottnak érzi magát mások professzionális segítésében.


Kapcsolattartó

Dr. Haász Sándor PhD szakirány-felelős
Telefon: +36/99/518-970
E-mail: haasz.sandor[at]bpk.nyme.hu

Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar

9400 Sopron, Ferenczy u. 5.


További információk a képzésről és az intézményről:


Jelentkezési lap