Üdvözöljük a Benedek Elek Pedagógiai Karon!

2015-ös keresztféléves felvételi eljárás

FELHÍVÁS „Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Bázisóvodája” cím elnyerésére (2. körös kiírás)

A nagy érdeklődésre tekintettel a sikeresen lezajlott első körös pályázati eljárást követően újból meghirdetjük a bázisóvodai cím elnyerésére a pályázati lehetőséget.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára a „Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Bázisóvodája” cím elnyerésére.
 
I. A pályázat célja:

 • A Nyugat-magyarországi Egyetem bázisóvodai hálózatának kialakítása a Nyugat- és Közép-Dunántúli régióban.

 • A Nyugat-magyarországi Egyetem óvodapedagógus hallgatói számára a területi szakmai gyakorlatok minőségének garantálása (nappali tagozaton a gyakorlati képzés II-III. moduljai, levelező tagozaton a képzés I-IV. moduljai esetében, lásd: 1. sz. melléklet).

 • A pályázatban nyertes intézményekkel, mint az egyetem hivatalos partnerintézményeivel együttműködni az Óvodapedagógus (BA) alapképzési szak területi szakmai gyakorlati képzésének tartalmi és módszertani színvonalának, minőségének emelésében.

 • Kutatási-képzési-fejlesztési együttműködések megvalósítása az óvodapedagógia elméleti, módszertani és gyakorlati vonatkozásainak összehangolása érdekében

Záróvizsgára jelentkezés 2015. január

zarovizsga_jelentkezesi_lap_2015_jan.pdf

Állásfoglalás a kisgyermeknevelésről


A karunkon megrendezett nemzetközi szakértői találkozó résztvevői a kisgyermekkorral és a kisgyermekneveléssel kapcsolatban megfogalmaztak egy szakmai üzenetet.

Az üzenet magyar és angol nyelven letölthető.


 • KARI TDK KONFERENCIA A BENEDEK ELEK PEDAGÓGIAI KARON

  2014.11.18., kedd

  A Benedek Elek Pedagógiai Kar 2014. november 12-én rendezte meg Kari Tudományos Diákköri Konferenciáját.

  Tovább ->

 • SZÉP MAGYAR BESZÉD verseny

  2014.11.13., csütörtök

  A Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék idén is megtartotta a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyt, melyen Karunkról 16 versenyző vett részt.

  Tovább ->

 • „Theatermittel im Deutschunterrischt”

  2014.11.11., kedd

  Színház workshop német nemzetiségi óvodapedagógusoknak

  2014. november 6.

  A német nemzetiségi óvodapedagógus hallgatók a budapesti Goethe Intézet jóvoltából egy színházi workshop keretében szerezhettek tapasztalatot abban, hogyan lehet színházat játszani óvodásokkal német nyelven. Christoph Huber, ...

  Tovább ->

 • Interkulturális tréning

  2014.11.05., szerda

  Külföldi ösztöndíjra jelentkeznél, de tartasz attól, hogy nehezen viseled majd az idegen környezetet? Vagy már el is határoztad, hogy a következő szemesztert álmaid országának egyetemén töltöd, de azért jól jönne pár infó, hogy mire is számíthatsz egy kulturálisan sokszínű közösségben? Akkor az Inte...

  Tovább ->

 • Erasmus + oktatói és munkatársi mobilitás

  2014.10.22., szerda

  2014. 10. 6-10. között az Erasmus + oktatói és munkatársi mobilitási program keretében a szlovákiai Komáromban, a Selye János Egyetem Pedagógiai Karán járt Dr. Molnár Katalin, Nagyné Németh Edit és Forgács Dávidné Virágh Natália.

  Tovább ->

 • Új kutatócsoport karunkon: Kisgyermekkori neuropedagógia

  2014.10.20., hétfő

  Megalakult karunkon a Kisgyermekkori Neuropedagógia Kutatócsoport. Az unikális jellegű témával foglalkozó kutatói csapat a kisgyermekkorról folytatott hazai és nemzetközi tudományos diskurzusok és innovációk ismeretében válaszokat keres a kisgyermekkori neurológiai kutatási eredmények pedagógiai has...

  Tovább ->

 • Szakmai Nap a NymE Lewinszky Anna Gyakorló Óvodában

  2014.10.20., hétfő

  2014. október 14-én a NymE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutatóközpont szervezésében bázisóvodai szakmai nap megrendezésére került sor a NymE Lewinszky Anna Gyakorló Óvodában.

  Tovább ->

Displaying results 1 to 7 out of 53

Page 1

Page 2

Page 3

Page 4

Page 5

Page 6

Page 7

Page 8

Next >


-- További hírek --


Régi hírek

A régi hírek megtekintése: