Aranyérmes lett a NymE női kosárcsapataA Bajnokcsapat

Elsöprő győzelmet arattak a NymE női kosarasai az április 1-3. között Sopronban rendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság döntőjén. A Krasznai Ferenc Sportcsarnokban rendezett döntő házigazdája a Nyugat-magyarországi Egyetem volt, melynek férfi és női csapata is bejutott a legjobb négy közé. Már ekkor sejteni lehetett, hogy izgalmas mérkőzések elé néznek a kosárlabda rajongók. Egyetemünk kosaras lányai végül látványos játékkal, egészen a dobogó legfelső fokáig jutottak. Az aranyérmes csapat edzője Baloghné Bakk Adrienn, a Benedek Elek Pedagógiai Kar tanársegéde, valamint Palkovits Tamás volt. Eredményükhöz szívből gratulálunk!

A győztes női csapat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (Budapest), a Semmelweis Egyetem /TF/ (Budapest) és a Szegedi Tudományegyetem csapatát utasította maga mögé.

Mérkőzések:  NyME- ELTE( 81-65)
                      NyME-TF (79-58)
                      NyME-Szeged( 86-72)

A NmyE aranyérmes csapatának tagjai:

Gadnai Vivien NyME-MNSK
Orsó Viktória NyME AK
Horti Dóra NyME-KTK
Honti Kata NyME- KTK
Takáts Alexandra NyME-FMK
Klemencsics Nikolett NyME-MNSK
Kerékgyártó Dorisz( sérült) NyME-KTK
Szalai Dóri NyME-MNSK
Katona Luca NyME-SEK
Dávid Viktória NyME-FMK
Ilosvai Mónika NyME-KTK
Németh Nóra NyME-AK

 
Edzőjük: Baloghné Bakk Adrienn

               Palkovits Tamás


(A csapatból különdíjat kapott: Gadnai Vivien és Szalai Dóra (All Star). Gadnai Vivien lett a legjobb NYME-s játékos, Takáts Alexandra pedig a legjobb védőjátékos.)

A NymE férfi csapata is szép eredményt ért el a MEFOB döntőn, ők a harmadik helyen végeztek. A Nyugat-magyarországi Egyetem férfi kosárlabda csapatát a bajnokságon csupán a Szolnoki Főiskola (aranyérmes) és az egri Eszterházy Károly Főiskola (ezüstérmes) csapatai előzték meg.

A NymE férfi csapatának tagjai: Szlávik Tamás, Simon Bence, Laki Ádám, Karácsony Zsolt, Bocsárdi Gábor, Horváth Bence,Kovács Benedek, Horváth Dávid, Gombás Gábor, Pethő Tamás,Kiss András, Papp Balázs.  

Edzőjük: Csátaljai Gábor( Szombathely)

 

Készült: 2010.04.08.