II. Szociálpedagógia Szakest a Benedeken - folytatás

Ezen meggondolással álltunk neki a II. szakest szervezésének. Néhány akadály után végül Filepné Deák Éva, a soproni Szent Benedek Idősek Háza vezetője volt a vendégünk, aki "Az idősellátás aktuális kérdései - a szociálpedasgógus helye és szerepe az idősgondozásban" témában beszélgetett velünk. Filepné Éva a Kar volt hallgatója, így pontosan tudtuk, hogy miről beszél, amikor a jogi tárgyak fontosságát, vagy Dr. Józsa Éva Tanárnő óráit emlegette. Tapasztalatainak megosztása után lehetőségünk nyílt kérdéseink feltevésére, melyekre készséggel, őszintén és tabuk nélkül válaszolt. "A szeretetet és a türelmet tanulni kell és legalább ennyire fontos, hogy szaktudással is rendelkezzen a segítő"- hangzott összegzésében. Az érdeklődésnek köszönhetően hosszúra nyúlt beszélgetést azzal zárta, hogy szívesen lát bárkit a Szent Benedek Idősek Házában, akár gyakorlaton, akár csak kíváncsiskodás gyanánt.
Bízunk benne, hogy az idősellátás, - amely oly sok fiataltól távol álló területe a szociálpedagógiának - az ilyen alkalmaknak köszönhetően átformálhatja a hallgatók szakmai gondolkodását.

A szakest további részében pedig előkerültek Karunk "megasztárjai", hallgatók és oktatók, akik mikrofont ragadva kápráztatták el - vagy éppen mosolyogtatták meg - a bátortalanul ücsörgőket. (Mint ismeretes, a karaoke japán eredetű szó, "üres zenekar"-t jelent. Lényegének az tekinthető, hogy egy dal eredeti előadója helyett bárki énekelhet, akár egy, akár több ember. A zeneszám dallama és szövege egy kivetítő által látható és hallható.)
Reméljük, hogy aki ötleteivel, segítségével vagy csak résztvevőként volt jelen a szakesten, tanult és jól érezte magát.
Hisszük, hogy ez a kezdeményezés Kari hagyománnyá válhat, s hogy idővel beérik annak a kezdetleges munkának a gyümölcse, amit a szakkollégium végezni kíván.

                                Görbe Fanni
                      szociálpedagógus hallgató
           a Szociálpedagógia Szakkollégium elnöke