Archív hírek

Hírek 2007-ből


Karunk az ünnepek alatt zárva tart

2007. december 21.

Karunk 2007. december 22. és 2008 január 1. közt zárva tart. Nyitás 2008. január 2-án.


Benedek Elek Nap 2007

2007. december 12.

Karunk 2007. december 10-én rendezte meg a Benedek Elek Napot. A rendezvényről szóló beszámolót és képeket itt találhatják.


Gólyabál és Mikulás

2007. december 12.

Honlapunkra felkerült a Gólyabál és az óvodai Mikulás ünnep fényképei.


Tudományos konferencia Komarnoban

2007. december 10.

Karunk 2007. november 27-én közös tudományos konferenciát szervezett a Selye János Egyetemmel Komárnoban,  Oktatás – nevelés – képzés a posztmodern korban címmel. A konferenciabeszámolót itt olvashatják.


Két hetes nyári gyakorlat Ausztriában

2007. december 10.

Ausztriában Niederösterreich tartománnyal 2007 december 5-én megállapodás született,amely lehetővé teszik az NYME BPK Angol nyelv az óvodában specializációt felvett hallgatói számára a 2007. 09. 01 -től ezer óvodában bevezetett Angol nyelvű foglalkozásokon a szakmai, két hetes nyári gyakorlaton való részvételt Wr. Neustadt körzetében.

A Magyarországon előírt szakmai gyakorlatből három hetet a hallgatók Budapesten, Csepelen a Montessori Mária kétnyelvű alapítványi óvodában tölthetik le 2008 februárjától. Az angolos óvodai munka színvonalára jellemző, hogy 2009-ig minden óvodai hely már előre foglalt.


Benedek Elek Nap a BPK-n

2007. november 30.

Karunk 2007. december 10-én (hétfő) rendezi meg a Benedek Elek Napot.
Helyszín: NYME BPK, Sopron, Ferenczy J. u 5, E/1-es előadó
Időpont: 2007. december 10, 13.00 óra

További programról itt tájékozódhatnak.


Gólyabál

2007. november 30.

A hallgató önkormányzat 2007. december 6-án rendezi a Gólyabált.

Kezdés: 22:00
Belépő: Elővételben 2000 Ft, Helyszínen 2500 Ft.
Helyszín: Mediterrano, Il Grande terem


Lezajlott a szakmai nap a Benedek Elek Karon

2007. november 30.

Karunk 2007. november 26-án "Szociális érzékenységünk gyakorlása Árpádházi Szent Erzsébet nyomán" címmel egész napos konferenciával és szakmai programmal emlékezett meg a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar Árpádházi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulójáról. A konferenciabeszámolót itt tekinthetik meg.


Magyar Tudomány Ünnepe 2007

2007. november 13.

Karunk 2007. november 20-án, kedden a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából  a "Tudományról könnyedén" címmel  tart rendezvény az NYME Közgazdaságtudományi Kar díszterméban (Sopron, Erzsébet u. 9.). Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részletes programot itt találják.


Szakmai nap az NyME-BPK-n

2007. november 19.

Karunkon 2007. november 26-án "Szociális érzékenységünk gyakorlása
Árpádházi Szent Erzsébet nyomán
" címmel szakmai napot tartunk. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk. A szakmai nap programját itt találják.


Klagenfurti projekt

2007. november 19.

A Klagenfurti Egyetem Jelnyelvi és Hallássérült-kommunikációs Központja és a NYME Benedek Elek Pedagógiai Kar között 2007. márciusában közös kutató munka kezdődött el az Osztrák-Magyar Motiváció Alapítvány Pályázatán elnyert projekt keretében. További részletek itt.


Neptun.NET

2007. november 16.

Az Neptun.NET elkezdte működését. A rendszer eléréséhez kattintson ide.

Az NEPTUN.NET használatát két leírás segítségével sajátíthatja el. A dokumentumok itt érhetőek el.


Magyar tudomány ünnepe 2007

2007, november 26.

2007. november 20-án sikeresen lezajlott az NyME BPK Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferenciája. Az előadások prezentációi ezen az oldalon megtekinthetőek. A rendezvényről készült képek itt tekinthetőek meg.


Siket jelnyelv használata

2007. november 13.

Az E2-es előadóban A "Siket jelnyelv szótár bemutatása" című előadásra szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket. Az előadás időpontja 2007. november 14-én 15:00-tól 16:30-ig.


Neptun.NET indulás

2007. november 16.

A Neptun új verziója  2007. november 15-én reggel fog indulni.

Az NEPTUN.NET használatát két leírás segítségével sajátíthatja el. A dokumentumok itt érhetőek el.


Karunk oktatója rendezte a Budapesti Bazilikában megnyílt kiállítást


2007. október 18.

Élő Magyar Szakrális Festészet című kiállítás nyílt október 18-án a Budapesti Bazilika altemplomában, melynek kurátori teendőinek ellátására Kovács-Gombos Gábor főiskolai docens kollégánkat kérték fel. Tovább>>

 

 

 

 

 


Emléktábla avatás és aranydiploma átadó a BPK-n


2007. október 13.

Meghitt ünnep helyszíne volt karunk október 13-án, szombaton. Az ötven évvel ezelőtt – akkor még Soproni Állami Tanítóképzőként működő – intézményünkben végzett hallgatók, egykori tanáraik emlékének tisztelegve emléktáblát helyeztek el a kar épületében.

 

A hajdani növendékek, az intézmény homlokzatán és az épület előcsarnokában elhelyezett emléktáblákkal, nem csak ötven éves jubileumukat ünnepelték, egykori tanáraik emléke előtt is tisztelegtek és megemlékeztek arról, hogy az épület 1927-ben, idén nyolcvan évvel ezelőtt épült.


Jogosítványszerzési lehetőség a BPK-n

2007. október 10.

Kedvezményes jogosítványszerzési nyílt lehetőség a BPK-n. A tanfolyam kezdési időpontja 2007. október 24.  Részletekhez kattintson ide.


Kutatók Éjszakája a BPK-án!

2007. szeptember 29.

2007. szeptember 28-án nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a Kutatók Éjszakája c. program a Karon. Ízelítőül néhány kép


Kutatók éjszakája a BPK-án

2007. szeptember 28-án 18.00-tól kerül megrendezésre a Kutatók éjszakája Karunkon.  A rendezvény keretein belül: megismerheted önmagad; kóstolhatsz bort; kiélheted kreativitásodat; kommunikálhatsz szakszerűen; kézbe vehetsz évszázados könyveket; részt vehetsz éjszakai városnézésen, vagy tárlaton!


Gyere el és tölts egy éjszakát a Benedeken kutatóink-tanáraink „idegenvezetésével”! A részletes programért katt ide!


Módszertani konferencia a Benedeken

A "Kompetencia alapú tanítás-tanulás elterjesztése a nyugat-dunántúli térségben" HEFOP-3.3.2-05/1 projekt keretében  programcsomag- és tananyag-bemutató módszertani konferencia színhelye volt karunk szeptember 14-én, pénteken.

 

A hír folytatását itt olvashatják.


Szociális támogatások

Felkerültek a honlapra a szociális támogatások űrlapjai. A leadási határidő szeptember 25. A pályázati kiírások itt megtekinthetőek.


Tanévkezdés a Bendek Elek Karon


Elérkezett az ősz, a tanévkezdés ideje. Hagyományainkhoz híven, idén is ünnepélyes keretek között indult a tanév a NYME Benedek Elek Pedagógia Karán. A cikk folytatását itt találja.


17. Nemzetközi Játékfesztivál

A 17. Nemzetközi Játékfesztivál pápai szabadidőpedagógia gyakorlatáról készített képek itt megtekinthetőek.


Évnyitó

Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar ünnepélyes tanévnyitója 2007. szeptember 3-án 10.00 órakor lesz Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának dísztermében (Sopron, Erzsébet u. 9.)


Pályázat

Költségtérítéses hallgatók számára lehetőség nyílt államilag finanszírozott státusz elnyerésére. Beadási határidő: Levelező és esti tagozaton: 2007. augusztus 15., nappali tagozaton 2007. augusztus 30. További információhoz kattintson ide.


Köztársasági ösztöndij

Az oktatási és kulturális miniszter pályázatot hirdet köztársasági ösztöndíj elnyerésére. A pályázat szövege és a kitöltendő adatlap itt megtekinthető.


Kari HÖK Elnök pályázati kiírás

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet a Kari HÖK elnök címére. A pályázat letölthető innen. A pályázat leadási határideje 2007. május 31. 15.00 óra.


Sünikiállítás

Karunk földszinti 6. sz. termében 2007. május 2-ától megtekinthető a hallgatók által készített sünök. A kiállításról készített képek itt megtekinthetőek.

A kiállítás munkáit, a süniket az óvodapedagógus nappali tagozatos  I. évfolyamos, az elefántos alvópárnákat a csecsemő-és kisgyermekgondozó-, nevelő felsőfokú szakképzés I. évfolyamos nappali tagozatos hallgatói készítették "A játékpedagógiai feltételei" tantárgy keretén belül. A kiálltáson közel 100 darab saját készítésű süni és 12 alvópárna látható.


Sikerrel zárult a május 2-án megrendezett jótékonysági sütivásár karunkon


Az NyME BPK udvarán található, leromlott állapotú filagória felújítására a hallgatók sütivásárt rendeztek karunkon, ahol hallgatóink és oktatóink által készített finomságokat vásárolhatták meg a jó cél támogató érdeklődők. A többszáz édes és sós sütemény eladásából befolyt negyvenötezer forint lehetővé teszi a felújítási munkák elkezdését, amelynek kivitelezésére a faipari mérnöki kar hallgatóitól kaptunk felajánlást. Köszönjük!


Hallgatói Napok 2007

2007. április 23-24-én sikeresen lezajlottak a Hallgatói Napok!
Néhány emlékeztető kép a buliról. A hallgatók által készített képek itt tekintketőek meg.


Kollégiumi felvételi pályázat

Karunk Pályázati oldalán megtekinthető a 2007/2008 évi kollégiumi felvételi pályázat tájékoztatója, illetve a hozzávaló űrlap.


Hallgatóink sikerrel szerepeltek az OTDK-n

Sikeresen zárult a NYME BPK számára a XXVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 2007 tavaszán. Karunkat két szekcióban hat hallgató - öten Pécsett, a Társadalomtudományi Szekcióban, egy hallgató pedig Debrecenben, a Tantárgypedagógiai és Oktatástechnológiai Szekcióban - képviselte. A sikert elért hallgatóinkat itt tekinthetik meg.


Lakhatási támogatás


Karunk a szociálpedagógus Master képzés gesztori intézménye

A szociálpedagógus képzést folytató intézmények, melyek konzorciumi formában kívánják a szociálpedagógus Master szakot megalapítani 2007. januárjában az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán szimpóziumot tartottak.

 

A tanácskozáson többek között elfogadták a szociálpedagógus MA szak alapszövegét és egyhangú szavazással karunkat választották meg az alapítás gesztor intézményének. Ennek megfelelően karunk nyújthatja be az alapítási kérelmet, majd azt követően az MA szak indítására is hamarosan sor kerülhet karunkon


Karunk Svájc felé nyit


Karunk küldöttsége január 17-19. között Svájcban együttműködési tárgyalásokat folytatott. Az óvó- és tanítóképzést folytató Északnyugat-Svájci Alkalmazott Tudományok Egyetemének Pedagógia Kara még tavaly kereste meg a soproni pedagógiai kar vezetését, és hívta meg képviselőit Svájcba egy lehetséges együttműködés reményében. A közelmúltban integrálódott, nyolc karból álló svájci egyetem pedagógiai kara Aargau kanton Brugg városában található. A tárgyalások eredményeként a két kar megállapodott egy oktató-, kutató- és hallgatócserét is magában foglaló együttműködésben.


Szenátusi döntés

Az NYME Szenátusa elfogadta a Szociálpedagógia és a Korai nyelvfejlesztés MA program tervezetét, melyet konzorcium formában szándékozik több Óvó-tanítóképző intézménnyel közösen benyújtani alapításra 2007-ben. Így a szociálpedagógus és az óvodapedagógus szakra jelentkezőknek várhatólag karon belül lesz lehetősége tanulmányikat MA (egyetemi) szinten  folytatni.


Észrevételeit, kérdéseit, javaslatait szívesen fogadjuk a webmaster[at]bepf.hu e-mail címen!