Megújult a BPK HÖK!

2010. 12. 06-10. között HÖK-választás zajlott a Benedeken.

 

30,6%-os részvételi arány mellett a választás érvényes és eredményes volt.

 

A BPK HÖK új tagjai a következő személyek lettek:

 

Elnök: Görbe Leonárd Zsolt, II. évfolyamos, szociálpedagógia szakos hallgató

Gazdasági Alelnök: Hajnal Zsófia, II. évfolyamos, szociálpedagógia szakos hallgató

Általános Alelnök: Nemeskürti Georgina, II. évfolyamos, szociálpedagógia szakos hallgató


Békatábor 2010


2010. augusztus 30. - szeptember 02.

 

A NymE BPK HÖK és segítői szervezése alatt 2010. augusztus 30. - szeptember 02. között megrendezésre került a 2010-es Békatábor.

Az elnevezés a régi Benedekes időszakot idézi, hiszen az elsősöket "beavató" tábort sokáig így hívták, és csak az elmúlt néhány évben "futott" Gólyatábor elnevezés alatt, hogy aztán idén újra az "ősi" néven legyen említve.

A tábor 115 óvodapedagógus, nemzetiségi óvodapedagógus, szociálpedagógus, sajtótechnikus, illetve csecsemő-, és kisgyermeknevelő-gondozó ebihal részvételével zajlott, akiket a tábor végén avatott békává a 20 fős szervezői gárda. Az újoncok a késő őszi Gólyabálon fognak gólyává válni. Az újonnan jöttek voltak az elsők, akik ezt az "evolúciót" befutják, hiszen korábban nem nevezték az elsős-jelölteket ebihalnak. Eme "modernizálás" bevezetésekor egy új, speciálisan Benedekes hagyomány létrehozása vezérelte a szervezőket.

A résztvevők száma csaknem 30%-kal volt nagyobb, mint a tavalyi Gólyatáborban, ami elsősorban az iskola marketing-, és PR-munkájának köszönhető.

A program megalkotásakor az egészséges egyensúlyra való törekvés jellemezte a szervezői csapatot, ami azt jelentette, hogy a kulturális, a szórakoztató, a csapatépítő, az egészségfejlesztő, és a kreatív játékok, illetve programok közel azonos arányokat alkossanak.

Mivel az első 3 napban esett az eső, és szeles idő volt, a programok zömmel az iskola épületében zajlottak.

 

A szervezői brigád névsora

-         Tarsoly Zsolt, főszervező

-         Kalányos Tamás, főszervező-helyettes, programfelelős

-         Maráz Kitti, programfelelős-helyettes

-         Baráth Ákos, csoportvezető

-         Károlyi Szabina, csoportvezető

-         Görbe Fanni, csoportvezető

-         Farkas Vera, csoportvezető

-         Bódi Nikoletta, csoportvezető

-         Juhász Enikő, csoportvezető

-         Koncz Ildikó Zsanett, csoportvezető

-         Szoták Barbara, szervező

-         Csapó Tímea, szervező

-         Laposa Dóra, szervező

-         Fücsök Andrea, szervező

-         Preutze Eszter, szervező

-         Bertai Julianna, szervező

-         Nemeskürti Georgina, szervező

-         Frank Judit, szervező

-         Hajnal Zsófia, szervező

-         Tupi Zsófia, szervező

-         Simon Zsófia, szervező

-         Husla Szilárd, VIP-tag

-         Oláh Ilona, VIP-tag

-         Csurgai Adrienn, VIP-tag

-         Révai Diána, VIP-tag.

 

A csapatok

  1. csapat: FEHÉREK, csoportvezető: Baráth Ákos, szervezőtag(ok): Csapó Tímea, Szoták Barbara, +17 ebihal;
  2. csapat: PIROSAK, csoportvezető: Károlyi Szabina, szervezőtag(ok): Laposa Dóra, Fücsök Andrea, +17 ebihal;
  3. csapat: KÉKEK, csoportvezető: Görbe Fanni, szervezőtag(ok): Preutzer Eszter, +17 ebihal;
  4. csapat: SÁRGÁK, csoportvezető: Farkas Vera, szervezőtag(ok): Bertai Julianna, +16 ebihal;
  5. csapat: BORDÓK, csoportvezető: Bódi Nikoletta, szervezőtag(ok): Nemeskürti Georgina, +17 ebihal;
  6. csapat: LILÁK, csoportvezető: Juhász Enikő, szervezőtag(ok): Frank Judit, Hajnal Zsófia, +15 ebihal;
  7. csapat: ZÖLDEK, csoportvezető: Koncz Ildikó Zsanett, szervezőtag(ok): Simon Zsófia, Tupi Zsófia, +16 ebihal.

 

Tábor-napló

 

2010. augusztus 30. Hétfő

A délutáni regisztráció után 3 órakor dr. Katona György dékán köszöntötte a megjelent leendő elsőéveseket, akiket a szervezők 7 csapatra osztottak.  

A csapatszállásokon került sor a kreatív feladatokra, amelyek közé tartozott az is, hogy a tábor végére miden csapat készítse el a csapatzászlaját, és a csapathimnuszát.

Némi relaxáció és a hideg vacsora után este a szervezők és az ebihalak átmentek a Griff nevű szórakoztatóegységbe, ahol az újonnan jöttek először kóstolhattak bele egy egyetemi buliba.

 

2010. augusztus 31. Kedd

 A nyár utolsó napján az ebihalak tornával kezdtek, amit Simon István tanár úr vezényelt le. Reggeli után beiratkozás következett, mely után hivatalosan is elsősnek tekinthették magukat a tábor alanyai, illetve ebéd előtt meghallgathatták Bognár Gábor TO-vezető tanulmányi, és Lipovits Tamás rendszergazda Neptun-tájékoztatóját.

A délután folyamán kreatív feladatok kerültek előtérbe, hogy aztán 5 órától Bujdosó Gábor Attila az ausztriai munkalehetőségekről, Császy Gábor Attila (mindketten volt Benedekes hallgatók) pedig afrikai missziójáról (Malawiban járt) tartott előadást a nagyérdeműnek.

Este 6-tól Borkóstoló zajlott a tetőtéri aulában, az itt szerzett jókedv pedig megalapozta a hangulatot a 7-kor kezdődő interaktív előadásához, amelyet az Ürmös Tánckör tartott.

Vacsora után az ebihalak egy része Karaokee-partin vett részt, de aki nem szórakozni, hanem ellazulni és művelődni akart, annak sem kellett csalódnia, mert Filmklubon vehetett részt.

A keddi nap vegyes programmenete megalapozta a tábor további napjainak jó hangulatát, és a kohézió kialakulását az egyes csapatokon belül.

 

2010. szeptember 01. Szerda

 Az ősz első napján sajnos továbbra is az őszi időjárás dominált, így a programok jórészt továbbra is az épületen belül zajlottak.

Ismét reggeli tornával kezdtek a már hivatalosan is első évfolyamos táborlakók, amelyet Major Eleonóra tanárnő tartott a szeles időben.

Reggeli után dr. Varga Szabolcs tanár úr megtartotta az ebihalaknak az első egyetemi órát, amelyben előadást tartott nekik a különböző, közkedvelt jogi tantárgyak követelményeiről.

Az esti órákig tartó időszakot kreatív feladatok és szieszta töltötte ki.

Este 7 után indult el a 7 csapat különböző időpontokban és útvonalakon a Szórakoztató Városbolyongóra, amelyben több szórakoztató egységet (Y Borozó, Club Mínusz Egy Söröző, Cézár Pince) is meglátogattak. A fenti eseménysorozat egy, a Green Caféban zajló buliba torkollott.

 

2010. szeptember 02. Csütörtök

 A tábor utolsó napján az időjárás kegyesebbé vált a résztvevőkhöz, így szabadtéri programokra is sor kerülhetett.

A délelőtt a pihenésé volt, ebéd után dr. Patyi Gábor általános dékán-helyettes úr vitte túrázni a természetbe vágyó 90 ebihalat és szervezőt. A túra a Lövérekbe irányult, a cél a Károly-magaslaton lévő Károly-kilátó volt.

Este 7-től a csapatok előadták himnuszukat, majd zászlós felvonulást tartottak a következő útvonalon: Ferenczy J. utca - Mező utca - Selmeci utca - Ferenczy J. utca.

A Békatábor 2010 nevű rendezvényt a Benedek ParKban elfogyasztott közös vacsora és eredményhirdetés zárta.

 

A NymE BPK HÖK ezúton is köszönetet mond a szervezőknek, hogy segítségükkel létrejöhetett a fenti rendezvény, a békává avatott ebihalaknak pedig sok sikert kíván egyetemi évei alatt.

 

 

Tarsoly Zsolt

HÖK elnök


Hallgatói Nap 2010


2010. április 28.

 

A tavalyi évhez hasonlóan (merő véletlenségből) ismét április 28-án került sor a Hallgatói Napra, amely a tavalyi "Egy nap a Hallgatókért" elnevezés helyett inkább a "Fél nap a Hallgatókért" szlogenre szolgált rá.

A programok ugyanis délben kezdődtek, egy könnyű ebéddel a parkolóban (amelyre megérkeztek a "Bolondballagók" is), hogy aztán a már hagyománnyá vált tanár-diák röplabdamérkőzéssel (plusz tanár-diák kosárlabdameccsel) folytatódjon, amelyre a Vendéglátó Szakközépiskolában került sor.

Az elmaradt élő-rizikó helyett élő-honfoglalót játszott 5 hallgatói csapat, egy, a parkolóra felrajzolt Magyarország-térképen.

Az élő honfoglalóval egy időben kezdődött a Főzőverseny. 1 tanári, 1 szociálpedagógia szakos hallgatói, és 1 óvodapedagógus hallgatói csapat indult a versenyen. A cél minél finomabb paprikás krumpli volt, amelyet 3 tagú zsűri (Szélesné dr. Ferencz Edit tanárnő, Nemeskürti Georgina I. évfolyamos szociálpedagógia szakos hallgató, és Molnár András portás) pontozott. Végül szoros verseny után a szociálpedagógia szakos hallgatók alkotta csapat végzett az első helyen.

Mindezen programokkal egy időben dr. Hartl Éva tanárnő vezetésével "spontán" Kreatív Játszóház alakult a Benedek Parkban, ahol ötletesebbnél ötletesebb alkotásokat készítettek a zömmel óvodapedagógus hallgatók.

Délután 5 órától Császy Gábor Attila, Karunk volt hallgatója tartott képekkel tarkított beszámolót féléves afrikai missziójáról, amelyen a "sima" előadásokhoz képest szép számú hallgató jelent meg. :)

A koraesti órákban Bolondszépségverseny, Activity és Kari Ki Mit tud? is zajlott.

A FEELinG nevű együttes este 10-kor kezdte másfél órás "előadását", és az E4-ben családias légkörben ért véget a "Fél nap a Hallgatókért".

 

 

 


Nyuszi-parti 2010


2010. április 14.

 

A BPK HÖK kísérleti jelleggel 2009 áprilisában megrendezte az I. Nyuszi-partit, amely nyuszilányok szépségversenyéből és a Benedek Parkban történő édesség-kutatásból állt.

A rendezvény sikerén felbuzdulva a HÖK idén is támogatta azt a hallgatói kezdeményezést, amely a fenti parti továbbvitelét szolgálta.

 

A II. Nyuszi-parti 2010. április 14-én este zajlott le, a BPK tetőtéri aulájában. Az est elején ötfős nyuszi-csapatok versengtek egymással, és különböző, ötletességet, illetve kreativitást igénylő játékok során mérettették meg magukat.

 

A játék után limbózás, tánc, és karaokee következett. Az est szervezői és résztvevői a Bezerédj Amália Kollégium hallgatói voltak.

 

(Tarsoly Zsolt, HÖK elnök)


Dr. Csernus a Benedeken


2010. március 22.

 

Az országos hírű pszichiáter, dr. Csernus Imre tett előadással egybekötött látogatást Karunkon 2010. március 22-én. A 2009/2010-es tanév V. Vitaestjét a BPK Hallgatói Önkormányzata szervezte.

A "Doki" előadása este 18 órakor kezdődött, és körülbelül 200 néző jelent meg rajta, amelynek jelentős része külsős személy volt. A hallgatóság nagyobbik hányadát természetesen a Benedekes hallgatók, oktatók,és dolgozók adták.

Csernus doktor előadása a Férfi-nő barátság, Veszedelmes viszonyok címet viselte, ő azonban inkább a mai férfiak hitelességére, tartására, és kisugárzására tért ki interaktív előadása alatt.

Az est igazán "Csernusosra" sikeredett, és jelentős visszhangja volt nem csak kari, de városi szinten is. A hallgatóság jelentős része elégedett volt a látottakkal/hallottakkal, bár sokan nem mindenben értettek egyet a "Dokival".

A HÖK ezúton is köszöni a segítséget a következő személyeknek, akik a rendezvény lebonyolításában segédkeztek:

- Kalányos Tamás

- Szoták Barbara

- Csapó Tímea

- Nemeskürti Georgina

- Sütő László

- Tarczi Henriette


Március 15-i színdarab


2010. március 16.

A Benedek HÖK és segítői szervezésével került bemutatásra 2010. március 16-án 12:00-kor a tetőtéri előadóban az 1848-as vértelen forradalomra való megemlékezés gyanánt készített színpadi műsor.
A színdarabot Kalányos Tamás, III. évfolyamos, szocálpedagógia szakos hallgató rendezte, aki 2008-ban és 2009-ben már letette a névjegyét városi szinten elismert ifjúsági darabjaival (2008: A legyek ura, 2009: A Pál utcai fiúk).
A műsor körülbelől 20 percig tartott. Külön öröm volt a szervezők és ötletgazdák számára, hogy nem csak Benedekes hallgatók vettek részt a darabban, hanem a Faipari és a Közgazdaságtudományi Karról is érkeztek "vendégek", sőt, 2 szereplő a Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolából érkezett.
A szereplők névsorát itt, a képgalériát pedig ide kattintva érhetitek el.


Láng Veronika döntős az NymE Szépén!


2010. március 10.

Benedekes hallgató továbbjutásának örülhet karunk a Nyugat-magyarországi Egyetem Hallgatói Önkormányzata által kezdeményezett NymE Szépe versenyen.

A soproni elődöntőben 11 hölgy indult, hogy eljusson az április 28-i szombathelyi döntőre, ám ez csak hármójuknak adatott meg.

A három döntősből két személy kiléte már ismert:
Láng Veronika (Benedek Elek Pedagógiai Kar, óvodapedagógia szak, II. évfolyam) mellett Bárdos Kitti, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója is ott lesz az április utóján rendezett döntőben. A harmadik továbbjutó a közönségdíjas hallgatólány lesz.

Ezúton gratulálunk Veronikának, és sok sikert kívánunk Neki a döntőben!!!

Bővebben a versenyről itt olvashattok

(Tarsoly Zsolt, HÖK elnök)


Kari Farsang


2010. február 17. Szerda

 

A fenti napon az E3-ban megrendezésre került a 2010-es év Kari Farsangja.

A rendezvény ötletgazdája Károlyi Szabina, 1. évfolyamos sajtótechnikus hallgató volt, aki segítőivel együtt a szervezéssel járó technikai feladatokat is lebonyolította. A Benedek HÖK a rendezvényt anyagilag támogatta.

A Farsang este 8 órakor vette kezdetét, és összesen 50-60 hallgató vett rajta részt, amelynek zömét a Bezerédj Amália Kollégium lakói adták. A fent említett hallgatói számból 19 versenyző/versenyzőpár indult a jelmezversenyen, akik az évfolyamonként egy hallgatót delegáló zsűri előtt vonultak fel, pár mondattal kiemelve, hogy minek öltöztek be, de voltak, akik műsorszámot is előadtak. (A zsűri tiszteletbeli tagja volt Tarsoly Zsolt HÖK elnök és Baráth Ákos HÖK alelnök).

A zsűri 1-5 pont között osztályozhatta a jelmezeseket, akikhez kérdéseket is intézhetett.

Az ötletesebb jelmezek (a teljesség igénye nélkül):
-         bohóc;
-         cipőfűző;
-         fűszoknyás bennszülött lány;
-         csillagfejű csavarhúzó (a hölgy fején csillag díszelgett, és cérnán húzott maga után egy csavart);
-         2 Lady Gaga;
-         vámpír.

A zsűri, amellett, hogy mindenkit megdicsért a vállalkozó szelleme miatt, végül 2 embert emelt ki, a bennszülött lány a 2., a bohóc (az egyetlen, a beöltözést vállaló férfi) az 1. helyre került.

Az est további részében zenés mulatság vette kezdetét, amely 11 órakor a tombolahúzással zárult. A fődíjat (egy doboz tortát) Orgován Renáta, I. évfolyamos óvodapedagógus hallgató nyerte.

A HÖK ezúton szeretné köszönetét kifejezni azoknak, akik a Farsang szellemi megalkotásában és megszervezésében részt vettek, és bátorítani kívánja a következőkben a hasonló kezdeményezéseket.

(Tarsoly Zsolt HÖK elnök)


IV. Vitaest - Teremtés vagy evolúció?


2009. november 23. Hétfő

A BPK HÖK e nap 19:00-kor az E5 előadóterem előtti aulában megrendezte a tanév IV. (és a 2009-es év utolsó) Vitaestjét, amelynek címe: Az ember eredete, alcíme pedig: Teremtés, vagy evolúció? volt.

Két meghívott előadónk:
- Hegedűs Attila lelkész - igazgató, valamint
- Dr. Berki Imre egyetemi docens (NymE Erdőmérnöki Kar) segítségével. 
volt.

A jelenlévők abban az egy dologban egyetértettek, hogy a "teremtés vagy evolúció?" helyett szerencsésebb lenne a "teremtés, és evolúció!" megfogalmazás, hiszen a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.
A 4 őszi vitaest közül ezen jelent meg a legtöbb tanár, és külsős vendég, ami külön örömmel töltötte el a szervezőket.

(Tarsoly Zsolt HÖK elnök)


Kari Halloween


2009. november 11. Szerda

A Benedek Kar Hallgatói Önkormányzata november 11-én rendezte meg a kari Halloween - partit. Az eseményre az E3-as előadóteremben került sor, melyet kreatív, ötletes elemekkel (kivilágított csontváz, papírdenevérek, madzagból font pókháló) díszítettek fel a szervezők.

A Benedek HÖK célja a Halloween-partival nem az amerikai ünnep népszerűsítése volt, hanem szórakoztató rendezvény szervezése, amely kiválóan sikeredett.

 

(Tarsoly Zsolt HÖK elnök)


III. Vitaest - A média gyilkos hatásai


2009. november 04. Szerda

2009. november 04-én este a BPK HÖK rendezésében lezajlott a tanév III. Vitaestje, amely A média gyilkos hatásairól szólt.

Meghívott előadónk a Benedek  Karon is óraadó Ivanicsné Szekeres Kriszta volt,  aki  média-oktatóként, filmkészítőként, műsorvezetőként több évtizede foglalkozik a médiával és annak hatásaival.
Az előadó kitért a gyermekeket is sújtó, a médiából (elsősorban a televízióból) áradó erőszakra, amely sajnos már az egészen kicsiknek szóló rajzfilmekben is megjelenik.
Az előadás során terítékre került az a gondolat is, hogy az emberek mindennapjaiba miképp gyűrűzik be a médiaerőszak, és hogy ez ellen csupán a műsorok tudatos, alapos megválogatásával  lehet védekezni. A gyermekeket nevelő szülők óriási felelőssége, hogy mit engednek nézni csemetéjüknek, és mit nem.

Képek a vitaestről

(Tarsoly Zsolt HÖK elnök)


II. Vitaest - A droglegalizációról


2009. október 14. Szerda

A BPK HÖK 2009. szeptemberében hagyományteremtő jelleggel útnak indította az ún. Vitaest-sorozatot, amelyek során külsős előadók meghívásával és "ingoványos" témákat megtárgyalva próbálnak színt vinni a kari kulturális életbe.

Eme sorozat második állomása vol a 2009. október 14-én, este 19 órától lezajlott II. Vitaest, amelynek témája a Droglegalizáció volt.

A BPK HÖK által megrendezésre kerülő est díszelőadójaként Tóth Barnabás, a Kendermag Egyesület szóvivője tartott tájékoztatót a marihuána legalizációjának kérdéséről.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy legfőbb céljuk a marihuána-fogyasztás büntetésének eltörlése. Elmondása szerint az Egyesületnek nincsenek távolabb céljai.

Az érdekfeszítő vitaest körülbelül 2 órán át tartott.

 

(Tarsoly Zsolt HÖK elnök)


I. Vitaest - Másság és előítéletek

2009. szeptember 23. Szerda

Az NymE BPK HÖK szervezésében 2009. szeptember 23-án, 18:00-kor megrendezésre kerül a Sztehlo Gábor teremben (volt E2-es) a 2009/2010-es tanév I. Vitaestje, amelynek témája a A homoszexualitás, a biszexualitás és a leszbianizmus megítélése.

Meghívott előadónk:

Dr. Szilágyi Vilmos, szexuálpszichológus

A kétségkívül "forró" téma ma is épp oly aktuális, mint ahogy évezredekkel ezelőtt is az volt.

- Genetikailag determinált a "melegség", vagy a nevelés következménye, esetleg ezek kombinációja okozza ezt a... mit is???
- Betegség-e a homoszexualitás (mint ahogy ezt oly sokan állítják még ma is), vagy csupán a szexuális irányultság egyik alternatívája, ahogy ezt a "mások" és védelmezőik gyakran kijelentik?
- A homoszexuális, biszexuális és leszbikus emberek integrációjának eszköze-e a Meleg Büszkeség Napján történő felvonulás, vagy az exhibicionizmus fő megnyilvánulása?

Bizonyára mindenkiben felmerültek ezek a kérdések, akkor is, ha úgymond "nincs otthon" a témában.

A Vitaest során, ha végleges és megnyugtató válaszokat nem is kapunk kétségeinkre, mindenkinek lesz alkalma véleményét kifejteni pro, vagy kontra.

A belépés díjtalan a Nyugat-magyarországi Egyetem minden polgára számára.

Mindenkit szeretettel várunk!

A BPK HÖK csapata


Évnyitó Party


2009. szeptember 09. Szerda

A BPK HÖK szervezésében 2009. szeptember 09-én este 6 órától megrendezésre került a 2009/2010-es tanév őszének első hallgatói rendezvénye, az Évnyitó Parti.

A parti az E3-as előadóteremben zajlott, és nagyjából 40-45 hallgató vett részt rajta. A rendezvényt ismerkedő est néven is lehet említeni, ugyanis a hallgatók körülbelül fele elsős volt, és ez kiváló alkalmat jelentett az évfolyamok közti kohézió megteremtésére.

Kétórányi, lágy zenével egybekötött kötetlen beszélgetés, nassolás és iszogatás után 8 órakor tombolahúzás következett, amelynek során különböző értékkel bíró tárgyak kerültek hangos ováció közepette kisorsolásra.

Az est a Magyarország - Portugália futballmérkőzés megtekintésével végződött, amelyen a magyar válogatott a jelenlévők nagy elkeseredésére 1-0-s vereséget szenvedett.

A hallgatók közötti együttműködést tekintve a jövőre nézve biztató jelnek minősül, hogy a rendezvény technikai lebonyolításában szerepet vállalt számos felsőbb éves hallgató is, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget!

 

A BPK HÖK csapata


Évzáró parti

2009. június 25. Csütörtök

2009. június 25-én, a diplomaosztó előtti estén az E5 előtti tanulótérben a HÖK megtartotta Évzáró parti nevű rendezvényét.

Az összejövetel nassolás melletti kötetlen beszélgetésből állt, amelyen megjelent Jávorszky Edit tanárnő és a Szociálpedagógia Szakkollégium tagjai mellett egy FMK-s hallgató is, így elmondhatjuk, hogy a parti több-karinak bizonyult.

A beszélgetés során általános emberi értékekről, és a 2009/2010-es tanévre vonatkozó egyéni elképzelésekről egyaránt szó esett.

A megjelenteknek köszönjük, hogy megtiszteltek minket, és már most felhívnánk minden NYME-s hallgató, tanár vagy dolgozó figyelmét, hogy 2009 szeptemberében (a pontos dátum még a jövő homályába vész) hasonló, kötetlen rendezvényre kerül sor Évnyitó parti néven.

 

Mindenkinek kellemes nyarat kíván, a:

 

BPK HÖK


Egy nap a Hallgatókért 2009


2009. április 28. Kedd

Hallgatói Nap Karunkon

A BPK HÖK szervezésében 2009. április 28-án lezajlott az Egy nap a Hallgatókért elnevezésű rendezvény.

A programsorozat (a teljesség igénye nélkül) tartalmazott kulturális elemeket ("Kárpát-haza" Népi Terepasztal felavatása; Pad-örökbefogadás; Utca színháza), játékot (Tanári-Hallgatói röpimeccs), vetélkedőket (Kalandtúra, Kari Ki Mit Tud?), finom női bájt (Sultána Hastánciskola), és persze egy jó adag felhőtlen szórakozást (Strokes, Vad Fruttik, JUICE).

Reméljük, jól éreztétek magatokat, és mindenki megtalálta a maga kedvtelését szolgáló műsort.

Bízunk abban, hogy a kollektív szervezés és sok közös program közel hozta egymáshoz a Hallgatókat, a Kar dolgozóit/tanárait, a Szociálpedagógia Szakkollégiumot, és a Hallgatói Önkormányzatot!

Kérünk mindenkit, aki az említett csoportok valamelyikéhez (vagy akár többhöz) tartozik, ezen túl is legyen nyitott bármilyen Kari rendezvényen való részvételre, vagy annak megszervezésére!

 

Benedek HÖK


Parkrendezés és Nyuszi-party


2009. április 08. Szerda

2009. április 07-én a Benedek HÖK aktív részvételével Karunk hallgatóinak egy csoportja esztétikussá varázsolta a Benedek ParKot.

Másnap, ugyancsak a Benedek HÖK szervezésében lezajlott az ún. Nyuszi-party, a 2009-es év első, a Hallgatói Önkormányzat által szervezett hallgatói rendezvénye. A résztvevők száma kb. 20 fő volt, de közülük csak 4 igazán bátor jelentkező öltözött be nyuszinak. A megjelentekre nyuszi-szépségverseny és csokitojás keresés várt az előző nap széppé varázsolt parkban.

 

A BPK HÖK ezúton is köszöni a segítséget a résztvevőknek mindkét rendezvénnyel kapcsolatban!


Nyuszi-party

A HÖK 2009. április 08-án, szerdán, 17 órakor Nyuszi-partyt szervez!

Helyszín: Az E5 előtti tanulótér.

Gyere el, légy kreatív, öltözz be Nyuszinak, és Tiéd lehet az első díj, egy értékes ajándékcsomag!

A helyezést el nem érteknek sem kell elkeseredniük, a nyuszi-szépségversenyt követően csokikeresés indul Karunk mögött a parkban, amely azt a célt szolgálja, hogy a szemfüles hallgatóknak bizton édes estéje legyen!

 

Várunk Titeket sok szeretettel!!!

BPK HÖK


Parkrendezés

A Hallgatói Önkormányzat 2009. április 07. keddre, 14:00-ra parkrendezést és takarítást szervez!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy Karunk esztétikusabbá váljék, és hogy ha az időjárás engedi, jóleső érzéssel üljünk ki a tiszta, rendezett parkba.

A takarításban részt vevők felmentést kapnak az adott időpontban tartott óra/órák látogatása alól, és természetesen étel-ital fogyasztásukat is megoldjuk.

Részvételi szándékotokat személyesen, telefonon vagy elektronikusan jelezzétek bármelyik HÖK-tagnál!

Kérünk Titeket, hogy minél többen vegyétek ki részeteket e nemes feladatból!

 

Köszönettel:

Benedek HÖK


Zsebnaptárak

2009. március 17. Kedd

Örömmel értesítünk minden kedves hallgatót, hogy megérkeztek a 2008/2009-es tanév II. szemeszterének zsebnaptárai!

Lehetőség szerint mindenkinek próbálunk juttatni vagy úgy, hogy szétosztjuk, vagy oly módon, hogy a közösségi helyiségekbe kitesszük ezeket.

Ha valakinek mégsem jutna, keresse fel irodánkat a 3. emeleten (305. terem), vagy jelezze ezt elektronikusan!

 

(Tarsoly Zsolt HÖK elnök)